18 en 27/01/2019 : Mossen in de kijker

18 en 27/01/2019 : Mossen in de kijker

Van op een afstand lijken ze allemaal eender, maar dat zijn mossen helemaal niet. 
Tijdens de lezing op vrijdag 18 januari 2019 zijn we meer te weten gekomen over het leven van de mossen en hebben we de verschillende groepen leren herkennen. Deze lezing werd gegeven door Josse Gielen.Op de regenachtige zondag 27 januari 2019 zijn we dan op stap gegaan in het natuurreservaat ‘Oude Weerd’ te Oud-Rekem. We zijn op zoek naar een aantal herkenbare soorten van graslanden, oevers en houtkanten. Zo hebben we onderhande haakmos en achterlichtmos gevonden Deze activiteit was in samenwerking met de Limburgse Bryologische Werkgroep (Bryolim) georganiseerd.

Voor foto’s zie :
http://www.natuurpuntlanaken.be/fotos/nggallery/natuurpunt/Mossen-in-de-kijker

Beheerder

X