24/08/2019 : Nacht van de Vleermuis

24/08/2019 : Nacht van de Vleermuis

Ze zouden in de haren vliegen, aan isolatie knagen, ziektes overbrengen … Over vleermuizen doen nog altijd de gekste verhalen de ronde. Tijdens de Nacht van de Vleermuis worden deze hardnekkige vooroordelen weerlegd. 

Dit jaar vindt de wandeling op en rondom de taluds van het Albertkanaal plaats. De Vlaamse Waterweg nv en het Agentschap voor Natuur en bos werken al enkele jaren samen aan het herstel van een corridor van zeldzame kalkgraslanden en matig voedselrijke graslanden op de kanaaltaluds. Deze werken kaderen in het Europese Life+ project Pays Mosan. 

Dit grensoverschrijdende project is in Wallonië ook gericht op het behoud van vier zeldzame vleermuissoorten: kleine en grote hoefijzerneus, ingekorven en vale vleermuis. 

Op deze zaterdagavond gaan we met de vleermuisgids en zijn batdetector naar vleermuizen speuren die op en aan de oevers van het Albertkanaal op insecten jagen. Je neemt een zaklamp en fluohestje mee. 

Na de wandeling is er gratis drank met vlaai voorzien en krijg je een leuke attentie mee naar huis.

Wanneer ? 24/08/2019 van 21u00 tot 22u30

Waar ? Steenfabriek Wienerberger 
2de Carabinierslaan 145, 3620 Lanaken 
Bekijk op Google Maps

Begeleider : Bart Hoelbeek

Beheerder

X