22/06/2019 : Avondfietstocht ‘Ronde van de landmarks’

22/06/2019 : Avondfietstocht ‘Ronde van de landmarks’

In het grensgebied van de gemeenten Lanaken, Riemst en Maastricht is er in de loop van de geschiedenis heel veel gebeurd, maar de meeste sporen hiervan zijn verdwenen. Burgers en lokale overheden uit beide landen sloegen daarom de handen in elkaar en hebben op 14 plaatsen landmarks ingericht. 

Verspreid in het landschap markeren grote zitkeien deze speciale plekken. De landmarks brengen verhalen tot leven over oorlogen en veldslagen, over Neanderthalers, de eerste landbouwers en de Romeinen, maar ook over de geologie en de natuur in dit uitgestrekt gebied. Bij elke landmark staat ook een infozuil. 

Natuurpunt Lanaken en Natuurpunt Riemst organiseren samen met Erfgoedkring Wiosello een avondfietstocht van ca. 17 km. We zullen tien landmarks bezoeken waar je meer uitleg krijgt over de geschiedenis van deze plek. Na de fietstocht is er gratis drank met vlaai voorzien.

Wanneer ? 22/06/2019 van 19u00 tot 21u30

Waar ? Ontmoetingscentrum Kesselt (De Helle)
Nelissenlaan 13, 3620 Lanaken 
Bekijk op Google Maps


Begeleider : Bart Hoelbeek

Beheerder

X