Alle berichten door Beheerder

13/10/2019 Paddenstoelenwandeling

Het was voorspeld en kwam ook uit, mooi wandelweer en grote opkomst voor paddenstoelexcursie van Natuurpunt Lanaken in de bossen van Gellik (Gellikerheide en De Hoefaert). Onze gids Jos had niet alleen aandacht voor de verschillende soorten, maar ging ook dieper in op de standplaats, het samenleven met andere organismen en de manier waarop men ze kan herkennen. Ook de eetbare en giftige paddenstoelen werden extra belicht.

16/11/2019 Plantenverkoop

Jaarlijks organiseert Natuurpunt Limburg een plantenverkoop. De praktische organisatie ervan gebeurt door lokale afdelingen. Natuurpunt Lanaken steekt ook dit jaar weer de handen uit de mouwen.

Omdat we biodiversiteit belangrijk vinden, kiezen we uiteraard voor streekeigen soorten. Je kan uit een ruim aanbod kiezen: aalbes, beuk, boswilg, framboos, gele kornoelje, hazelaar, hulst, klimop, mispel, spork, winterlinde, zoete kers, … Natuurpunt Limburg kan dankzij de samenaankoop dit plantgoed aan lage prijzen aanbieden.

Je kan de bestelbon terugvinden op http://www.natuurpuntlimburg.be/plantenverkoop. Het plantgoed kan enkel in de voormiddag aan de loods in het natuurgebied Oude Weerd opgehaald worden.

Met deze actie steun je de werking van Natuurpunt Lanaken en de natuur in je buurt!

11/12/2019 Comedyvoorstelling ‘Flirten in het groen’

Flirten en verleiden. Iedereen doet het of probeert het. Wie wil weten waar Casanova de mosterd haalde, kijkt best eens naar de dierenwereld. In onze tuinen en natuurgebieden vinden we immers voorbeelden van de meest uiteenlopende verleidingsstrategieën, die vaak verrassend herkenbaar zijn. Voldoende inspiratie dus voor een heerlijk avondvullend programma waarin natuureducatie flirt met comedy. 

Deze voorstelling wordt vol enthousiasme gebracht door Joeri Cortens. Hij is lesgever bij Natuurpunt CVN, maar ook gekend van het tv-programma ‘Het zijn net mensen’ op Vier en van zijn wekelijks natuurpraatje bij ‘De Weekwatchers’ op Radio 2.

Wanneer ? 11/12/2019 van 20u00 tot 22u00

Waar ? Ontmoetingscentrum Veldwezelt
Berenhofstraat 12, 3620 Lanaken 
Bekijk op Google Maps

Begeleider : Joeri Cortens

X