Wilde bijenwandeling in Hochter Bampd

Wilde bijenwandeling in Hochter Bampd

Iedereen kent de honingbij, maar wist je dat er in Vlaanderen ook een 350-tal soorten wilde bijen voorkomen?

In het natuurreservaat Hochter Bampd-Herbricht komen ook heel wat wilde bijensoort voor. Vorig jaar werden bijenwanden en open, warme plekken op de oevers van de Grensmaas gecreëerd. Dankzij deze ingrepen zal zowel het voedselaanbod (vnl. stuifmeel) als de nestgelegenheid (holtes en gangen) toenemen.

Limburgs Landschap en Natuurpunt Lanaken nemen je een namiddag mee op sleeptouw naar een aantal bijzondere plekken. Je krijgt hier dan meer uitleg over de levenswijze en de bescherming van deze boeiende diertjes.

Gratis voor leden van Natuurpunt en voor leden van Limburgs Landschap. Niet-leden betalen 2,00 euro.

Wanneer ? 12/05/2019 van 14u00 tot 17u00

Waar ? Hochter Bampd,
Geulerweg (brug Zuid-Willemsvaart), 3620 Lanaken 
Bekijk op Google Maps

Begeleider : Ludo Zimmermann

Beheerder

X