Maak kennis met de rugstreeppad

Maak kennis met de rugstreeppad

De rugstreeppad (Epidalea calamita) met op de rug zijn kenmerkende, smalle geelachtige streep is een zeldzame soort. Deze pad bewoont duin- en heidegebieden, waar hij zich vooral ophoudt op open, warme plekken met een schrale begroeiing. Ook op geaccidenteerde terreinen zoals groeves, terrils, stortplaatsen en industriegebieden voelt hij zich thuis.

Op het bedrijventerrein Europark (Lanaken) en in de leemgroeve van Wienerberger (Veldwezelt) komen verschillende populaties voor. De padden geven hier de voorkeur aan ondiepe plassen met weinig vegetatie. Ze verplaatsen zich vaak van de ene naar de andere paaiplaats doorheen het Zouwdal.

De rugstreeppad is opgenomen in het project “meetnetten”, een groot project rond monitoring van beleidsrelevante soorten in Vlaanderen dat door Natuurpunt Studie geco√∂rdineerd wordt.

Heb je zin om een avond mee te tellen? Kom dan op vrijdagavond naar het bedrijventerrein Europark. We vertrekken om 21u00 aan de Industrieweg (tegenover Artifort). Je neemt best laarzen, een fluohesje en een zaklamp mee.

Wanneer ? 10/05/2019 van 21u00 tot 22u30

Waar ? Bedrijventerrein Europark, Industrieweg 120, 3620 Lanaken
Bekijk op Google Maps

Begeleider : Bart Hoelbeek

Beheerder

X